Her får du brugbar information om CO2 og dens skadelige virkning på vores klode via svar på de fleste af de spørgsmål, som vores medlemmer har stillet til os.

 

Er du nysgerrig på CO2 forbruget generelt eller på dit CO2 forbrug specifikt, så kan du læse meget mere om, hvorfor du skal have CO2 forbruget in mente, også i din virksomhed.

OFTE STILLET SPØRGSMÅL

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Helt firkantet er den globale opvarmning en del af de mere alvorlige klimaforandringer, som vores klode er ramt af. Den globale opvarmning skyldes primært at mennesker udleder flere drivhusgasser (herunder CO2, som egentlig hedder kuldioxid) som ophobes i atmosfæren og resulterer i en opvarmning af kloden.I snit stiger temperaturen 0,2 grader per årti, men nogle områder stiger hurtigere end andre. Den globale opvarmning skyldes primært en betydelig stigning i vores anvendelse af fossile brændstoffer (kul, olie og naturgas), som netop udleder en stor mængde CO2. Samtidig fældes der flere og flere træer, som ellers ville have optaget den øgede mængde CO2, der udledes.

Det er der stor uenighed om hos mange forskere, men der er dog bred enighed om, at det er problematisk, hvis vi ikke gør noget. En anden ting som forskerne er enige om, er at der fældes alt for mange træer. Træerne har nemlig den evne, at de optager en hel masse CO2, når de vokser. 

 

Derfor er CO2 i atmosfæren er livsnødvendig. Men den nuværende kombination af af massiv træfældning og øget afbrænding af fossile brændstoffer er en rigtig dårlig cocktail, som fører til de stadig stigende temperaturer på vores klode.

 

Derfor skal vi helst

 

 • Stoppe med at fælde så mange træer
 • Plante en stor mængde nye træer
 • Finde alternativer til de fossile brændstoffer

 

Hvis ikke vi gør det, vil den negative udvikling fortsætte. Så selvom det ikke er noget der vil påvirke os markant i vores levetid, så vil vores efterkommere sandsynligvis aldrig få mulighed for at se en isbjørn i sit rette og helt naturlige element.

Der er rigtigt meget, der udleder CO2, nogle ting er mere alvorlige end andre, mens nogle ting kan være svære at fjerne helt. Vi kender nok allesammen historier om køer der prutter og bøvser hele tiden og derved udleder massevis af CO2. Men det er ikke helt dem, der er de værste syndere i CO2 udledningen – og køerne har alle dage både pruttet og bøvset, men det er de store koncentrationer af dyrehold, der udgør problemet.

 

Set på verden som helhed, ser du nedenfor de 3 værste syndere hvad angår CO2 udledning.

 

 1. Transport, elektricitet og opvarmning
  1. Olie (herunder diesel og benzin) og naturgas er de værste CO2 syndere. Det betyder at alle former for transportmidler, der bruger disse former for brændstof er med til at øge den globale opvarmning. Faktisk koster din flyvetur til Spanien og tilbage igen sådan cirka det samme i CO2 udledning, som hele dit private årsforbrug af el. 

 

 1. Landbruget
  1. Her er det både får, svin og køer, transport, høst og såning, der er synderne. En andel af CO2 udledningen skyldes transport, både af dyr og afgrøder og hører egentlig under 1. Men samlet kommer landbruget ind på en andenplads, primært i de kødelskende lande.

 

 1. Tøjindustrien
  1. Tøjindustrien udleder masser af CO2, her skyldes det også brugen af de fossile brændstoffer. Her er det specielt Kina og hele Asien, der er ansvarlig for de største udledninger.

Man kan som virksomhed sætte sig grundigt ind i, hvilke faktorer der i virksomheden udleder CO2. Ved du på forhånd at dit CO2 aftryk er stort, fordi din branche bruger mange fossile brændstoffer, så kan du med fordel undersøge, om der findes brugbare alternativer.

 

Bruger din virksomhed derimod ikke en stor mængde fossile brændstoffer, kan du kigge virksomhedens forbrug af el og opvarmning. Her er der næsten altid muligheder for at foretage justeringer til glæde for miljøet.

Man hjælper allerbedst ved netop at være opmærksom på de faktorer, der fører til unødig CO2 udledning. Det betyder, at man efter al sandsynlighed kan ændre processer og arbejdsgange, så man mindsker virksomhedens CO2 aftryk.

 

Dette kan være forbundet med øgede udgifter for virksomheden. Her må man overveje, om udgifterne kan mindskes andre steder i virksomheden eller om det produkt eller den ydelse, man sælger, kan bære en prisstigning.

 

Du kan som virksomhedsejer også med fordel recycle i stedet for at købe nyt. Det gælder for eksempel for både computere, telefoner, printere, kopimaskiner og andet udstyr. Det er nemlig meget sundere for miljøet at recycle eller købe brugt, end det er at smide væk og købe nyt.

Et medlemskab hos os er gratis i de første seks måneder, herefter koster det dig bare kr. 297,- pr. måned, ex. moms. Vi sender dig en faktura pålydende kr. 1997,- ex. moms. Til gengæld planter vi træer for en stor del af beløbet. Nye træer er nemlig med til at fjerne en stor mængde CO2 i luften, mens de vokser.

Ja, det er der. For det første får din virksomhed helt automatisk en hel masse goodwill via dens grønne profil. Både dine kunder, dine ansatte og dine forretningsforbindelser vil synes godt om din beslutning om at støtte Co2Clean.

 

Derudover

 

 • Gør du noget godt for miljøet
 • Får du en CO2 neutral hjemmeside, fordi vi planter nye træer for dig
 • Får din hjemmeside får et SEO boost med et link til vores hjemmeside